Pjevački zbor X. gimnazije "Ivan Supek"

Pjevački zbor X. gimnazije djeluje već osmu školsku godinu. U zbor su uključene učenice od prvog do četvrtog razreda opće i prirodoslovno-matematičke gimnazije. Svake školske godine zbor se obnavlja mladim glasovima iz novih naraštaja gimnazijalaca. Stari članovi zbora, sadašnji i bivši studenti na Sveučilištu u Zagrebu, rado se odazivaju za glasovnu i instrumentalnu pomoć zboru na probama i nastupima.


Pjevački zbor X. gimnazije (Maturalna večer 26. svibnja 2005. godine - praizvedba Himne x: gimnazije)

Repertoar zbora sastoji se od umjetničkih skladba ( J. S. Bach, L. van Beethoven, W. A. Mozart i sl.), prigodnih skladba za Božić i Uskrs, izbora zabavnih skladba te Himne školi. Sve skladbe izvode se dvoglasno ili troglasno uz pratnju glasovira i/ili gitara. Pored nastupa u školi  u povodu Dana škole (10. listopada), božićnih blagdana i na maturalnim večerima, zbor od 2000. godine redovito nastupa na "Glazbenom satu" u Goethe institutu u Zagrebu. U šk. god. 2004./2005. zbor je svojim nastupima bodrio naše rukometaše u okviru Školske rukometne lige, a u šk. god. 2005./2006. i košarkaše u okviru Školske košarkaške lige.

Za svoj rad i trud članice pjevačkog zbora bile su nagrađivane slobodnim danima koje su iskorištavale za studijska putovanja u inozemstvo (Italija, Austrija, Mađarska...). Učenice su u tim prigodama proširile svoja znanja iz glazbene umjetnosti, upoznale kulturne znamenitosti pojedinih zemalja i aktivno se družile.

Google

Web deseta